Opfrissingscursus Warmtepompen

Inhoud

OPFRISSINGSCURSUS RESCERT is voorzien op ma 02/12/24 9u tot 12u te Wommelgem

Deze cursus duurt 3 uur, u doet het examen om uw Rescert certificaat terug met 7 jaar te verlengen.
Als we melden dat u geslaagd bent, zorgt RESCert voor uw nieuw certificaat.

Ter info vanuit RESCert

Op hetzelfde moment dat de ervaringsvoorwaarden zijn gewijzigd, werd de geldigheid van een RESCert-certificaat opgetrokken van 5 jaar naar 7 jaar. 

Bij inschrijving voor de opfrissingscursus is het belangrijk dat de cursist een geldig RESCert-certificaat voorlegt. Gelieve dus bij een inschrijving steeds het RESCert-certificaat van die persoon op te vragen

TE BEZORGEN PER SCAN. 

Het staat in de Vlaamse wetgeving dat een certificaathouder een opfrissingscursus kan volgen in de laatste 2 jaar dat zijn basiscertificaat geldig is. Indien de kandidaat-cursist niet aan deze voorwaarde voldoet moet hij/zij nog even geduld hebben tot een volgende geplande opfrissingscursus. 

Bij deze controle van bovenstaande voorwaarde, moet je je baseren op het 7 jarige certificaat, niet op een certificaat dat slechts 5 jaar geldig is. Indien de kandidaat-cursist een certificaat voorlegt dat geen 7 jaar geldig is, laat je hem/haar best contact opnemen met info@rescert.be; vervolgens gaan wij de geldigheid van het certificaat na en sturen we hem/haar zijn officiële certificaat op. 

Momenteel zit het systeem van verlengingen in een overgangsfase waarbij een certificaathouder ook een opfrissingscursus kan volgen wanneer zijn certificaat vervallen is. Wanneer de overgangsfase afloopt, ligt nog niet vast. Het kalenderjaar 2023 bevindt zich zeker in deze overgangsfase. 

Dus iemand met een vervallen RESCert-certificaat kan deelnemen aan de opfrissingscursus die B&T-Consult zal organiseren op MA 2/12 2023 9u en VOLGENS DE RICHTLIJNEN VAN RESCERT DIENT UW OPFRISCURSUS GEVOLGD WORDEN TIJDENS DE TWEE LAATSTE JAREN GELDIGHEIDSDUUR VAN UW WARMTEPOMP CERTIFICAAT. 

NB wij organiseren dit OPFRIS-EXamen één maal per jaar (= enkel voor onze oud-cursisten TWP)

Startdatum

ma 2/12/2024

Duur

1 Voormiddag

PLAATS

Wommelgem

Kosten

€ 190

Print